Milebreaker.com
Din kundvagn är tom.
Gå till kassan


Kundtjänst
Erbjudandekod
Åsa Lundström
2015-04-01, 13:51

Sveriges Ironman-stjärna

Åsa Lundström är Sveriges stora Ironman-stjärna på triathlonhimlen. Förra helgen visade Åsa hur hennes tävlingsstrategi och träning ger internationella top-triathleterna mer och mer att oroa sig för.

Ironman Melbourne gick av stapeln 22 mars i en stad med 5 miljoner invånare och en mycket idrottsintresserad befolkning. Åsa Lundström gjorde en imponerande insats och slutade som 4:a med ett nytt svenskt rekord på 9.02.49 och regerande världsmästaren Mirinda Carfrae 6 minuter bakom sig. Vi fick en pratstund med Åsa som berättar om sitt lopp.

Hur känns det nu med lite distans till din fantastiska prestation i Melbourne?

- Det känns väldigt bra. Jag visste att jag var starkare än någonsin förut, men det är inte så ofta man får utlopp för sitt potential i en tävling, men det fick jag (sånär som på en navigeringsmiss på simningen) och det är jag väldigt glad över! Efter tävlingen var jag dessutom mindre sliten i benen än jag någonsin varit förut, vilket också är ett styrkebesked, och att jag planerat mitt energiintag väl.

Gick allt som planerat?

- Ja, i princip. Jag hade hoppats på att kunna hänga på Mirindas grupp på simningen, men hamnade lite bakom. Den gruppen jag var i simmade fel, och vi tappade en del tid. Utöver det så hade jag inga stora problem. Som alltid i en IM har man highs och lows, och jag tyckte att jag tog mig igenom dipparna på ett bra sätt.

Kan du beskriva banan, eventet och känslorna?

- Att tävla i en 5 miljonersstad som älskar idrott är väldigt speciellt. Människorna är otroligt vänliga och stöttande, och de förstår värdet på en stor prestation. Organisationen är mycket professionell och man känner sig väl omhändertagen och speciell som professionell atlet.

Simningen var i ganska lugna vatten, och banan var ett liggande T. Cyklingen gick på jättefin asfalt på en avstängd motorväg. Det är långt ifrån en platt cykelbana, men med rullande backar och motvind ena hållet och medvind åt andra, så gick det bitvis väldigt fort, vilket ju är jättekul! Löpningen är unik med sin A-B löpning längs Melbourne bukt, vilket är en väldigt häftigt upplevelse.

Vilken lärdom tar du med dig till nästa tävling?

- Än en gång blir jag varse om att köra sitt eget race, och inte bli stressad över hur andra tävlar, är ett vinnande koncept. Ännu en gång tog jag en placering med få kilometer kvar av löpningen, vilket bekräftar att man aldrig ska ge upp, att jag är stark på slutet jmf med de andra och det kan göra en skillnad.

Vad händer för dig framöver?

- Nu närmast ska jag åka till min familj och fira påsk.

Sedan åker jag till Playtias Resort och tränar och kör Half Challenge Fuerteventura 25 april. Nästa stora mål är Ironman Brazil, som också är SouthAmerican Championships.

 
Äldre inlägg

» Milebreaker-Atleter
space
» Team Peak Performance
space
» Mustafa Mohamed
space
» Åsa Lundström
space
» Grönt te-extrakt ökar prestationsförmågan!
space
» Monday recap!
space
» Staffan Larsson
space
» Vasaloppet
space
» Varför Protein?
space
» Vardagsmotion
space
» Auckland 70.3
space
» Löpband
space
» Dagens utmaning
space
» Håll motivationen vid liv hela 2015
space
» Träna för att kunna träna
space
» Bygg grundstyrka
space
» Inspirations-onsdag
space
» Motivations-Måndag
space
» Gott slut!
space
» Peppa upp julstressen!
space

Visa arkivet »