Milebreaker.com
Din kundvagn är tom.
Gå till kassan


Kundtjänst
Erbjudandekod
Varför Protein?
2015-02-09, 16:06

Uthålligare med protein 

Proteinshakes och bars blir alltmer populära i träningskretsar, även bland konditionsidrottare. Men vad är kosttillskott med protein och vad fyller de för funktion? Här är en snabbkurs.

På samma sätt som tegel bygger upp en tegelmur, bygger protein upp våra muskler. Protein är även viktigt för att enzymer, hormoner och immunförsvaret ska fungera.

Protein finns mer eller mindre i allt ätbart. I mjölk finns mjölkprotein, i ärtor finns ärtprotein och i kött finns köttprotein. Protein i kosttillskott är koncentrerat protein från olika källor, de vanligaste är vassleprotein, kaseinprotein och sojaprotein. Beroende på var proteinet kommer från kan proteinet ha olika egenskaper.

Vassleprotein är ett av proteinerna som finns i mjölk. Det tas upp väldigt snabbt, vilket har gjort det till ett populärt alternativ efter träning. Det snabba upptaget gör att musklerna snabbt får tillgång till byggstenar när de behövs som mest.

Kaseinprotein finns också i mjölk. Till skillnad från vassleprotein tas kaseinprotein upp långsamt vilket har gjort det populärt att dricka som kvällsmål. På så vis har kroppen tillgång till protein under nattsömnen.

Sojaprotein utvinns ur sojabönor och tas upp snabbt. Sojaprotein är den vegetabiliska proteinkälla som har högst kvalité och är därför värdefullt för vegetarianer och veganer.

Därför är kosttillskott med protein bra för konditionsidrottare

Konditionsidrottare har ett högre proteinbehov än personer som inte tränar. När du tränar ökar förbränningen av protein. Dessutom ökar träningen produktionen av delar i cellen som är beroende av protein.

Ett kosttillskott med protein är ett tidseffektivt och högkvalitativt sätt att öka dagens totala proteinintag. En annan fördel med en proteinshake eller en bar är att det är ett smidigt och effektivt sätt att få i sig protein snabbt efter passet, när kroppen behöver protein som mest för att kunna bygga upp musklerna igen och tillgodogöra sig träningen du just utfört. 

 
Äldre inlägg

» Milebreaker-Atleter
space
» Team Peak Performance
space
» Mustafa Mohamed
space
» Åsa Lundström
space
» Grönt te-extrakt ökar prestationsförmågan!
space
» Monday recap!
space
» Staffan Larsson
space
» Vasaloppet
space
» Varför Protein?
space
» Vardagsmotion
space
» Auckland 70.3
space
» Löpband
space
» Dagens utmaning
space
» Håll motivationen vid liv hela 2015
space
» Träna för att kunna träna
space
» Bygg grundstyrka
space
» Inspirations-onsdag
space
» Motivations-Måndag
space
» Gott slut!
space
» Peppa upp julstressen!
space

Visa arkivet »