Milebreaker.com
Din kundvagn är tom.
Gå till kassan


Kundtjänst
Erbjudandekod
<
>

Produktomdömen


Mulberries


Lagerstatus:
Leveranstid:
Art.nr. A3704-5r

Superfruit Mulberries- Mullbär

Mullbär har fått mycket utrymme i media under den senaste tiden för sin förmåga att stabilisera blodsockernivån. Mulbäret är också en av de frukter där det finns forskning gjord på området.

Mullbär har länge använts i traditionell folkmedicin och man har funnit skrifter ända från antika tider i Kina och Grekland. Man kan använda alla olika delar på och från mullbärsträdet, från rötterna och bladen till frukten.

Näringsinnehåll
Mullbär innehåller mycket Vitamin C, Vitamin K, Järn och Kalcium men även andra viktiga näringsämnen som polyfenoler, flavonoider, protein, steroider, triterpener, Astragalin och Isoquercitrin. Mullbär är också en god källa för Resveratrol.

Superfruits mullbär är plockade direkt från träden och torkade i solen för att du skall kunna äta dem när som helst på året. Superfruits Mullbär är dessutom ekologiskt odlade enligt USDA NOP certifiering. Superfruit tycker att man skall äta en handfull vita mullbär om dagen för att det är gott och nyttigt. Mullbären är söta och nötiga till karaktären. Ät dem som de är, lägg i sallader och använd i matlagning och smoothies. Blanda gärna med några av våra andra bär och du får en spännande mix.

Ingredienser: Mullbär (Morus alba L.)

Ursprungsland: Turkiet, Asien
Klassifiering: 1 (Högsta klass)
Tillverkningsprocess: Soltorkning
Sulfering: NEJ
Sötning: NEJ
Andra tillsatser: NEJ
Ekologi: Odlade och certifierade enligt USDA NOP och EU 2092/91
Förvaring: Förvaras bäst mörkt, torrt och svalt.

Rekommenderat dagligt intag: 10-20g (Motsvarar 70-140g färsk frukt, eller 1-2portioner av ditt dagliga intag av färsk frukt och grönt, RDI 500-600g/dag)

Försiktighet: Mullbär bör inte ätas av personer som vet med sig att de är överkänsliga mot frukten. Överkonsumtion av torkade bär och frukter kan ha laxerande effekt.

Nettovikt: 450g (Motsvarar minst 3,1kg färsk frukt)